top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverDriven By Health

Herbekijk de livestream: Onze wereld gevaccineerd - 2 Maart

In ons eerste live online panelgesprek keken we met ons toppanel naar 'het nieuwe normaal' na vaccinatie.Herbekijk de livestream
Dat onze maatschappij gebrandmerkt is door de corona-crisis, valt niet meer te ontkennen. De innovatie in de gezondheidszorg ging nog nooit zo snel, maar tegelijkertijd groeit de kritiek op virologen, farma-industrie en overheid. Het ‘nieuwe normaal’ is een begrip dat al van bij het begin van de pandemie naar voor geschoven wordt. Hoe zal onze maatschappij omgaan met de erfenis van COVID-19 en op welke manieren zal onze gezondheidszorg ingrijpend veranderen?

In onze eerste 'Driven by Health'-sessie keken we met een absoluut toppanel naar de toekomst na vaccinatie. We brachten overheid, virologen en farma-industrie samen.

 • Prof. Marc Van Ranst, viroloog UZ Leuven

 • Prof. Geert Meyfroidt, intensivist UZ Leuven

 • Karine Moykens, secretaris-generaal dept. Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

 • Karel Van De Sompel, CEO Pfizer Belgium/Luxemburg

 • Marleen Finoulst, Hoofdredacteur Gezondheid en Wetenschap (dossier factcheck vaccinatie) Moderator: Francesca Vanthielen

Elk vanuit hun eigen professionele expertise en persoonlijke beleving van de voorbije maanden, keken onze panelleden naar de toekomst van de gezondheidszorg. Stuk voor stuk stonden ze in het oog van de storm tijdens deze crisis, en tegelijkertijd maakten ze de meest intense maanden mee in hun carrière. Moderator Francesca Vanthielen stelde de juiste vragen en ging dieper in op vijf thema’s die de toekomst van de gezondheidszorg zullen bepalen.


De vijf hete hangijzers van het 'nieuwe normaal'

 • Een vaccin-paspoort: nuttig of niet? Wat met de privacy?

 • Vaccinproductie: waarop wachten we?

 • Fake News: anti-vaxxers, complottheorieën en de rol van de media

 • Vaccinatiestrategie: bereiken we wel de hele maatschappij?

 • Hoe blikken we in de toekomst terug op deze crisis?


Health House, Leuven Mindgate, UZ Leuven en KU Leuven brachten met deze eerste sessie van ‘Driven By Health’ virologen, overheid en farma-industrie samen. Online, zoals het hoort in deze tijden, maar op een professionele manier. Tijdens het panelgesprek werd een video-tussenkomst getoond van dr. Hans Kluge (Europees Directeur bij de WHO). Ook werd de mening van de ‘man of vrouw in de straat’ meegenomen.

Pollresultaten

Tijdens de livestream hebben we onze kijkers ook enkele pollvragen voorgeschoteld op basis van bovenstaande stellingen. Bekijk hier de pollresultaten:


Cartoons

Onze panelleden en moderator hadden in de studio het gezelschap van Arnulf, een cartoonist die zeer aandachtig het gesprek volgde om zo enkele cartoons te tekenen van het gesprek. Uiteraard delen wij het uiteindelijke resultaat van deze artiest graag met u.


Download hier het dossier Vaccins van VIB

VIB Vaccins dossier_2021_NL
.pdf
Download PDF • 2.20MB1.199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
Post: Blog2_Post
bottom of page